Helatorstaille ja viikonlopulle oli luvattu hyvää säätä, joten suuntasimme kohti tonttia puuhastelemaan. Helatorstaina aloittelimme kasvihuoneen laittoa ja jatkoimme sitä myös tänään, lauantaina. Lisäksi eilen illalla kuulimme että saamme sirkkelin käyttöön tänään tontillemme ja niin ollen tämä päivä meni miesporukalla sirkkeliä kasatessa ja testatessa.

Helatorstaina tontilla oli tällainen ilma ja touhut:

 

Ukin apuna naulalaatikkoa tekemässä

 

Pienemmät leikkivät hiekkalaatikolla

 

Muutamia siemeniä multaan

 

Valkovuokot ja leikkimökki, joka on vielä talvivarustuksessa suojapressuineen

 

Hiirenkorvat esissä

 

Isäntä ihan itse kasvimaata kääntämässä

 

Hyvät penkit siihen tuli

 

Tänään oli lämpimämpää jo heti alusta alkaen. Pääsimme lähtemään aika myöhään liikenteeseen, joten tontilla olimme vasta pahimpaan paahdeaikaan. Miehet saivat sirkkelin kasattua ja testasivat sitä jonkin aikaa. Emäntä laitteli kasvimaalle vielä loppuja siemeniä sekä kasvihuoneeseen suuren osan siemenistä. Jäivät aika myöhäiseksi tänäkin keväänä, kun oli niin kylmät ilmat.

 

Tässä "jättijorman" siemenet menossa multaan. Liityimme jättikasviyhdistykseen ja sieltä tuli aika mukavan kokoinen siemenpaketti. Long Gourdin siemeniä ja muita testaamme ensimmäistä kertaa. Multaan laitettiin myös jättikurpitsaa sekä vihreää jättikurpitsaa. Kokeilemme myös jättipunajuurta, popcorn-maissia, keltaista kesäkurpitsaa, vihreää kesäkurpitsaa ja auringonkukkaa. Auringonkukat pääsevät taas huussin seinustaa koristamaan. (mikähän jätti tuolla masussakin lie?)

 

Tältä se näyttää omasta näkökulmasta katsottuna

 

Salaattia ja retiisiä menossa penkkiin. Kahdessa taimmassa on hernettä ja kahdessa keskimmäisessä porkkanaa.

 

Sahauksen jälkeiset sulppurimat saavat sirkkeliltä kyytiä. Onneksi ihan koko päivää ei aurinko paistanut näin täydeltä terältä vaan saimme viilennystä mm. sadekuuron, pilvien ja tuulen muodossa.

 

Kasvihuoneen takaseinällä pikkuämpärit siisteissä riveissä. Jospa joku siemen vaikka nousisi?

 

Sinne on myös nakattu kanankakkaa

 

Vielä lähtötilannekuva siitä miltä alkukesästä näyttää kun ei ole vielä vihreää.

 

Ulkona on kyllä jo vähän vihreääkin. Kaunista kun on vihreät lehdet ja sininen taivas!

 

Pojat uittivat venettä kalliopoteroon muodostuneessa lammikossa (Vene on puupala ja näkyy toisen pojan kuvassa joka heijastuu vedenpinnasta)

 

Välillä keinuttiin. Vuoroin paistoi aurinko ja vuoroin meni pilveen.

 

Lopuksi viimeinen kastelu kasvimaalle. Tässä näyttää vielä varsin aurinkoiselta, mutta todellisuudessa tummat pilvet olivat jo kerääntymässä taivaalle ja pakkauduttuamme autoon ja lähdettyämme ajamaan parin kilometrin päässä taivas aukeni ja vettä tuli saavista kaatamalla.

 

Pieni poika ja risukasa. Paistaa se aurinko risukasaankin! Takana alue jossa poltamme risuja kunhan on varmasti niin märkää ettei leviä maastoon.

 

Mukavat pari päivää on ollut tontilla. Jännittää jo odotella kesän satoa ja vehreytymistä. Todennäköisesti sirkkeli laulaa useampana päivänäkin lähitulevaisuudessa, vaikka kaunista on käenkukunta ja tikan koputuskin...