Jouluviikolla timpurit olivat tehneet siihen vaiheeseen mistä olimme sopineet, joten he jatkoivat toiselle työmaalle. Olisimme oikein mielellämme heidät pitäneet talon valmistumiseen saakka, mutta oma työpanos säästää sen verran että meidän budjetillamme se ei ollut mahdollista. Saimme siis parhaat mahdolliset timpurit ja olemme heille todella kiitollisia hyvin tehdystä työstä!

Joulun aikaan pidimme lomaa raksaamisesta ja tammikuukin meinasi alkaa vähän hitaalla. Uunin osat tulivat, mutta asentaja oli kipeänä joten asentaminen myöhästyi suunnitellusta ajasta. Tosin ei uunilla sinänsä mikään kiire ole vielä, joten ei hätää. Mutta nyt on siis uunin ja hellan rungot pystyssä. Jossain vaiheessa saamme kakelitkin pintaan. Piippuja ei ole vielä muurattu läpi katosta, voi olla että odottelemme keväämpää sen suhteen. Kovat pakkaset ovat tehokkaasti estäneet katon läpi muuraamisen.

Sähköjä on vedetty ja pistorasian paikkoja laiteltu viime aikkoina. On siinäkin aika työ yksin juosta seinän toiselle puolelle ja sitten taas toiselle. Työnnä sieltä ja vedä täältä. Isäntä juuri sanoi että nyt hän ymmärtää miksi joillakin aloilla mielellään tehdään hommat pareittain.

 

Uunin taustana oleva seinä tasoitettiin ja antiikkilaastista tehtiin hiertopinta. Kaunis, vai mitä?

 

Kestää lähemmänkin tarkastelun!

 

Pohjalaatat, ilmansulkupelti ja hormilähtö paikoillaan

 

Ensimmäiset kerrokset

 

Leivinuunin pohja

 

Leivinuuniin kurkkaus ennen kuin holvikaaret ovat paikoillaan

 

Ja holvien kanssa

 

Hellan vaihetta

 

Tältä näyttää hellan sisältä

 

Hella tasoitetta vailla

 

Hella ja takkaleivinuuni tasoitettuna, keittiön suunnalta katsottuna

 

Sama portaikon suunnasta