On jääneet päivitykset vähän vähemmälle. Homma kuitenkin etenee tasaiseen tahtiin. Alakerrassa seinä ja kattopinnat alkavat olla melkein valmiit. Parketit ovat jo saapuneet, samoin yläkertaan vievät portaat. Niitä ei olla vielä asennettu. Takka-leivinuuni ja hella on kaakeloitu ja saumatta sekä luukut asennettu paikoilleen.

Hormitarkastus oli ja meni läpi kirkkain paperein. Saatiin kehuja siististä työnjäljestä saumauksessa. Tiilet nyt eivät kyllä ihan olleet viivoittimella suorassa, mutta saumaus korjasi jonkin verran tiilten vinoutta. Muurari teki nimittäin useampaan otteeseen oharit joten päätettiin itse saumata piiput. Alakerran osalta siis molemmat piiput ovat täysin emännän kädenjälkeä saumauksistaan. Kaikkea sitä tulee tehtyä ja uutta opittua. Harkkoseiniin tuli piippujen vierelle hienot antiikkilaastipohjaiset hiertopinnoitteet. Ne ovat isännän kädenjälkeä!

Alakerran panelit ovat osittain emännän, osittain emännän äidin vahaamat. Miesväki on asentanut ne paikoilleen. Valmiina on keittiön, olohuoneen, makuuhuoneen, eteiskäytävän, tuulikaapin, kodinhoitohuoneen ja wc:n katot. Enää puuttuu kylpytilojen, saunan ja pikkuvaraston katot. Niihin on jo panelit valmiiksi leikattuna ja vahattuna. Hyvän näköistä jälkeä on, täytyy myöntää.

Ulkovuorilaudotusta varten on tehtynä koolaukset. Ne on suurimmaksi osaksi tehnyt isännän veli. Nurkkalaudat ovat jo kaikki paikoillaan ja maalattuna. Pystylaudoituksen katkaiseva poikkilankku on myös jo kahdella seinällä paikoillaan ja maalattuna. Seuraava vaihe olisi laudoituksen saaminen seiniin.

 

Alakerran makuuhuoneen piippunurkka

Eteiskäytävän piippunurkka

Kaakelointia

Hella ja takka- leivinuuni vailla saumausta ja luukkuja

omenanoksat

valmis hella

valmis uuni

Keittiön kulman nurkkalautaa ja koolausta

Makkarin puolen kulmaa

Saunan päädyn seinää

Testimaaleja